Zimní aktivity na doma

Máme pro Vás pár tipů na zimní aktivity. Jsou velmi jednoduché na výrobu a navíc z dostupných pomůcek.

Napiš nám do komentářů, která aktivita se ti líbí nejvíce.

Sněžítko – Do průhledné fólie vlož jakýkoliv obrázek a umělý sníh (můžeš použít cokoliv). Do kraje dej brčko v horní části složku přelep tak, aby byla zavřená. Obrázek sněhuláka do sněžítka najdeš na našich webových stránkách ke stažení zdarma.

Sněhulácká sklenice – Připrav sklenici s obličejem sněhuláka a kuličky vaty. Děti sbírají vatu pomocí kolíčku nebo pinzety a dávají do sklenice.

Obrázek z krabice a vatových tyčinek – Na krabici nakresli obrázek a propíchej špejlí. Do dírek vkládej poloviční vatové tyčinky.

Obrázek z kartonu a ruliček od toaletního papíru – Nastříhej ruličky od toaletního papíru a nalep na karton tak, aby vznikl nějaký obrazec (např. vločka). Úkolem dětí je vyplnit obraz rýží pomocí lžičky.

Obrázek na zemi z pásky – Barevnou lepící páskou vytvoř na podlaze nějaký obraz. Děti mohou vykládávat různými předměty nebo použít jako cestu pro své hračky.

Sněhulácká bomba – Trochu jedlé sody vlož do kapesníku a poskládej. Vlož do uzavíratelného sáčku, nalij ocet a zavři sáček. Pozoruj, co se bude dít. Doporučujeme být dále od sáčku.

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *